2010-12-23 16:31:58• hírek • Kocsis Zoltán

Az Inter kirúgta Benitezt

Bár az olasz sajtó már napokkal ezelőtt megszellőztette, mégis nehezen magyarázható döntést hozott az olasz Inter labdarúgó csapatának vezetősége: hat hónap után felállította a csapat kispadjáról Rafa Benitezt.

A spanyol szakvezető a nyáron Liverpoolból tette át a székhelyét Milánóba, ahol hihetetlenül nehéz örökséget vett át, mivel az Inter az előző szezonban a Real Madridhoz távozott José Mourinhóval minden megnyerhető trófeát besöpört: az olasz bajnoki címet, az Olasz Kupát és a Bajnokok Ligáját. A spanyol tréner egy olasz Szuperkupával nyitott, ám aztán elkezdett botladozni az együttes, amely jelenleg az éllovas Milan mögött 13 ponttal lemaradva a tabella hetedik helyén található. Igaz, nerazzurrók két bajnokival kevesebbet játszottak a Klubvilágbajnokság miatt, amit sikerült is megnyerniük.

Korábban Massimo Moratti elnök a vébé megnyerésétől tette függővé Benitez sorsát, ám csütörtökön mégis felbontotta a szerződését. Nagyban közrejátszott ebben Benitez döntő utáni kifakadása, amelyben kijelentette: a klub vagy igazoljon két-három játékost, vagy rúgja ki őt.

Hogy lesz-e igazolás télen, az még rejtély, a spanyolnak viszont biztosan mennie kell. A hírek szerint három millió eurós kártérítést kap azért, hogy felbontották a 2012-ig érvényes szerződését - pedig az eredeti kontraktus szerint egy évi bére járt volna neki ebben az esetben, ami nem kevesebb, mint nyolc millió euró.


Kirúgták Benitezt, Leonardo vagy Zenga jöhet
Kirúgták Benitezt, Leonardo vagy Zenga jöhet


Hogy ki lesz a Valencia korábbi trénerének az utódja, az egyelőre talány, az olasz sajtó mindenesetre két meglepő nevet emleget: Walter Zengáét és Leonardóért. Előző korábban nyolc éven keresztül volt a fekete-kékek kapusa, edzőként pedig ült a román National, Steaua és Dinamo, a szerb Crvena Zvezda, a török Gaziantepspor valamint az olasz Catania és Palermo kispadján, jelenleg pedig az szaúdi al-NAssr csapatát irányítja. Leonardo neve még meglepőbb, mivel a 2002-ben világbajnokságot nyert futballista a városi rivális Milan nevéhez kötődik: négy évig futballozott ott, a tavalyi szezonban pedig a piros-feketéket edzette. Az ősszel állítólag azért nem fogadta el a Roma udvarlását, mert nem tartotta fairnek a Milannal szemben...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: